istock_000004488414xsmall

Hör du till dem som känner dig påverkad av osäkra tider? Det faktum att det rapporteras om sämre företagsresultat och jobb som försvinner? Ja, välkommen till klubben! Det gör nog väldigt många. Men bli inte ett offer! Det finns sätt att hantera din egen situation, oavsett vad som händer i världen. Du har makten att bli den som bestämmer över ditt eget liv. Inte händelserna omkring dig. Om du inte låter dem göra det förstås…… Så ta kontroll över ditt liv.

Vad kan du då kontrollera?

Väldigt lite faktiskt. Allt du kan kontrollera är dig själv – dina tankar, din attityd, ditt agerande osv. Så när saker och ting händer runt omkring dig, fokusera bara på hur du reagerar och responderar på det. För det du fokuserar på  blir verklighet.

Så vad ska du fokusera på idag? Det faktum att ytterligare ett företag gått i konkurs, eller vad du vill ska hända (nåt bra, nåt inspirerande, nåt världsförbättrande). Dina tankar skapar nya tankar och nya möjligheter, och börjar (nästan omärkligt) kanalisera din energi mot nya, positivare, konstruktivare händelser.

Och allt som vi först ser som “dåligt” eller “negativt” kan ibland visa sig vara riktigt bra saker. Förändring behövs, ibland behöver vi skakas om, saker och ting behöver förändras. Och ur den förändringen kan nya idéer födas, bättre lösningar, större insikter.

Så när det känns osäkert omkring, bestäm dig för hur du ska se på det hela – och fråga dig vad som kan vara bra med det som händer. Du kommer att gilla resultaten.

Jag önskar dig all lycka och framgång – i säkra och i osäkra tider. Du bestämmer.