20090511 imported 041

Ja, det går knappt en dag nu utan att det snöar. Tunga snöflingor, lätta snöflingor, drivande snö, isiga gator, dålig snöröjning, tunga snömassor som hotar personer och konstruktioner.

Till och med de mest inbitna vinterfantasterna börjar få nog. Vart och vartannat Facebook-inlägg och insändare och TV-inslag handlar om snö, skottning, inställda tåg, temperaturen, längtan till våren osv osv.

Håll ut! Det härär ett test! Inte så att de inte är verkligt, det är det i högsta grad. Men det är också ett test. Och nu har vi chansen att få alla rätt!

Om du ser snön som ett test, så kan du välja hur du reagerar på den. Skratta åt den! Säg JA till den! Den är ju ändå här – det kan du inte göra nånting åt. (fast jag minns hur jag som barn var ute och hällde varmt vatten på den….).

Påminn dig själv om hur bra mysigt det är att titta ut på snön, det ser rent och klart ut, du behöver inte klippa gräsmattan eller ta på solkräm, du hinner tänka på saker i lugn och ro när du sitter och väntar på tåget, i bilen, vid busshållplatsen.

Vinn över snön genom att bara acceptera den. Det är som det är. Gör det mesta och bästa av den.

Gör som Crowded House, Take the Weather with You.