istock_000008473235xsmall

Ja, är det inte underbart hur annorlunda man kan se på saker och ting. Det har varit snökaos i England i nån vecka eller så och eftersom delar av England så sällan får snö så blandas nu landet av två känslor

  • Frustration över snökaoset och oförmågan att hålla landet igång som resultat av detta – inställda flyg, fastkörda bilar, stängda skolor osv osv
  • Enorm glädje över snön och möjligheten att åka pulka, kasta snöbollar, bygga snögubbar och igloos. (Jag såg en engelsk familj som byggt en igloo i trädgården där de kunde trycka in 9 personer :-))

Jag bodde på Englands sydkust i över 6 år i slutet på 90-talet och minns så väl hur det var. Den enda dagen varje år som det snöade (för det var i princip vad det var – en dag per år) då var det verkligen KAOS. Och engelsmännen skäller så mycket på sig själva om hur dåliga de är på att ta hand om kaoset – hur de inte kan röja snön, eller avisa planens vingar eller låta bli att halka omkring. Inte så konstigt tycker jag – varför skulle de har lika bra snöröjning som oss när det händer så sällan? Det vore med all säkerhet alldeles för dyrt och komplicerat.

Nej, jag fokuserar hellre på hur storögt entusiastiska många är över det vackra och romantiska med snön. Jag hörde bland annat på de engelska nyheterna att nu finns det hur mycket snöiga foton som helst att använda i julbilder och kort i många år framöver.

Och tänk hur fantastiskt det måste vara som barn att nån enstaka gång inte kunna gå till skolan! Nåt som bryter rutinen, och att istället får gå ut och kasta snöboll (som du annars mest ser på film). Jag minns att jag drömde om det som barn – tänk att bli insnöad eller nåt! Wow! Det hände dock aldrig….

Njut medans det varar, det är vad jag säger! Nästa år kanske det är mer som vanligt igen:-)