Park signs with recreational restrictions

Hörde på engelska nyheterna i morse att en 71 år gammal (eller ung!) man fällts för vårdslös rollerblade åkning! Underbart! Det skulle man inte kunna hitta på, ens om man ville!

Tydligen har han länge åkt i sin hemstad men nu hade han vidgat sina vyer genom att skrinna i en annan liten stad, där han åkt på sina blades på en gågata, fångad på CCTV kamera. Filmen visar hur han svischar fram mellan fotgängarna och tydligen har folk känts sig nervösa i hans närvaro. Helt underbart! Jag säger helt underbart för att det är så utöver det vanliga.

Vi har ofta våra bestämda åsikter eller förväntningar om hur människor ska vara, barn förväntas vara på ett visst sätt, tonåringar på ett annat osv osv.  Att en tonåring hade anmälts för sin rollerblading kanske hade varit lite mer förväntat.  Är det inte fantastiskt när folk sticker ut lite grann, överraskar lite grann, glädjer lite grann!?

Jag hade ett stort leende på mina läppar när jag hörde och såg detta på nyheterna. De intervjuade mannen om situationen och hela tiden hade han sina rollerblades på sig och man kunde riktigt se hur det spratt i benen på honom och hur han bara ville fortsätta åka! Vilken glädje! Han såg ut att ha riktigt roligt. Och jag tror inte alls att han var särskilt farlig för sin omgivning. Däremot tror jag att han bröt från mönstret av vad vi förväntar oss av en 71-åring.

Bra, tycker jag! Bryt mönstret! Behåll livsglädjen! Gör det som är riktigt för dig  – så länge det inte skadar andra och världen omkring dig. Vi kan gott röra om i grytan och hålla oss borta från stereotyper tycker jag.

Nu funderar jag på vad jag kan göra för att bryta förväntningar på hur en 40+ mamma med små barn och eget företag ska vara…

Alla förslag är välkomna:-).